Keluarga SHATTIRS

Keluarga SHATTIRS
Assalamualaikum WBT

SHATTIRS Followers

Popular Posts

Monday, July 13, 2009

[Update] Pisang Mesir ~
Shattirs : Alhamdulillah program dialog di rumah Melaka telah berjaya dilaksanakan.Terima kasih kepada semua akan-rakan ahli Pisang Mesir .

5 soalan yang ditanya telah membuatkan sister Sarah Hamidi tersenyum panjang dan brother Qurratul Akyun tersenyum lebar ^_^.i think it's very important for us .i hope we can meet together once again.insha-Allah.i',m still waiting.

Saya suka mendengar sister Sarah Hamidi bercakap dalam bahasa dan lahjah English UK.InsyaAllah United Kingdom here i come ..Phd Course ~

Maklumat FORUM ~

Tajuk : " Criticism on Islam : Freedom of speech or freedom to insult ?" (Dalam Bahasa Inggeris) Bersama Sarah Hamidi Dan Qurratu Akyun dari PISANG UK .
Bertempat : Rumah Melaka
Tarikh : Ahad , 12 Julai 2009
Jam : Selepas Asar

Shattirs : Alhamdulillah,semalam juga telah diadakan perjumpaan Ajk Pisang Mesir bersama dengan us Trimizi (Penaung),En Hamidi Abd rahman (Pisang UK) ,Us Jais Kamus (Timbalan Mufti Selangor) dan perwakilan Bkan serta DPM .

Antara intipati perbincangan semalam (Bilik Mesyuarat Rumah N9):12/7/09 ~

1) Muhasabah program yang lepas.
2) Memantapkan Carta Organisasi Pisang Mesir.
3) Perancangan gerak kerja jangka pendek & jangka panjang.
4) Menetapkan strategi yang berkesan untuk membawa Tuan Guru Prof Dato Dr Haron Din dan rombongan ke bumi Mesir untuk mengadakan kursus Perubatan Islam (jangkaan bulan 2/3 2010).
5) Perbincangan pendaftaran dengan JPMK ~Kedutaan (Safarah) ~
6) Hubungan (link)dengan Persatuan PMRAM .perbincangan kerjasama untuk program mega tahun hadapan.


InsyaAllah perbincangan lanjut akan diadakan antara kepimpinan Pisang Mesir.

Untuk makluman semua dari ustazah Samirah(S/U) -> Perjumpaan Ajk Pisang dan perwakilan Bkan & DPM pada 25/7/2009,selepas solat zuhur (tempat akan dimaklumkan kemudian).

Shattirs : Bagi mereka yang pulang ke bumi Malaysia,jangan khuatir,insyaAllah Us Trimizi akan datang semula ke bumi Mesir pada bulan 11 ni untuk mengadakan Kursus Perubatan Siri 1 di Damanhur&Tanta (dalam perbincangan)dan Siri 2(akan ditentukan kemudian).Juga ijazah mereka yang ditahan kerana pulang ke Tanah Air dan tidak mengikuti Siri 2.HARAP MAKLUM ~


Galleri Program
: Peranan & Cabaran Mahasiswa Islam Merentasi Arus Globalisasi ~DMAK~
Rumah N9.KAHERAH
MESIR.


Brought to you by : shattirs

No comments: