Keluarga SHATTIRS

Keluarga SHATTIRS
Assalamualaikum WBT

SHATTIRS Followers

Popular Posts

Friday, January 30, 2009

Haji SHATTIRS 1429 H ( Bahagian 2)السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد


Shattirs : Alhamdulillah,bersyukur untuk kali ini kerana dapat juga menyambung entri Haji shattirs 1429 H ( Bahagian 2).Untuk sambungan yang ke-2 ini,saya paparkan beberapa keping gambar ketika berada di Madinah Munawwarah.

Kesyahduan apabila tiba di bumi jasad Nabi Muhammad s.a.w, amatla tidak terkata hanya dia yang memahami perasaan ini ketika mana pertama kali menjejakkan kaki di bumi Madinah Munawwarah seperti mana kaki ini memijak bumi Makkah al-Mukarramah.

Dikesempatan ini,saya menyeru diri saya dan semua pembaca blog shattirs untuk sama-sama kita memperbanyakan bacaan selawat untuk junjungan mulia Nabi Muhammad s.a.w <--:: Raudhah Nabi (Taman Syurga) ::::Makam Nabi Muhammad,Saidina Abu Bakar & Saidina Omar::::Suasana Luar Masjid::::Keindahan Malam di Masjid Nabawi::

~~ Bersama Cikgu Abu Hasan Morad (JULIA) ~~Shattirs : Alhamdulillah,baru-baru ini,ketika mengerjakan ibadah Haji,saya dan rakan-rakan telah dapat berjumpa dengan penerbit/pengarah yang tidak asing lagi di tanah air iaitu Cikgu Abu Hasan Morad.

Saya amat mengagumi karya novel beliau iaitu JULIA.Alhamdulillah dapat juga bertemu di bumi Hijjaz ini.Kedatangan beliau bersama rombongan adalah untuk menjalani slot pengambaran Dokumentari Haji Khas Astro Oasis terbitan syarikat beliau sendiri,serta untuk CD terbaru Tabung Haji.

Cd yang berkaitan peranan serta kepentingan generasi muda/i Malaysia untuk mengerjakan rukun islam yang kelima ini ketika usia muda.Pertemuan yang tidak dijangka ketika berada di Masjid al-Haram.Usai peluang yang diberikan oleh cikgu,saya dan beberapa orang rakan-rakan telah menjalani sesi pengambaran ketika di Makkah (Mina,Arafah) & Madinah.

Saya juga telah di-interview sebanyak 2 kali oleh cikgu serta jurukamera cikgu Yusri untuk dimuatkan didalam CD Tabung Haji yang akan diterbitkan tidak lama lagi.Apa yang saya harapkan,kata2 mahupun semangat yang dilontarkan ketika itu mampu memberi kata2 perangsang kepada generasi pemuda dan pemudi tanah air mengenai kepentingan mengerjakan ibadah Haji ketika di usia muda (jika ada kemampuan).

Gambar diatas diambil ketika baru selesai menjalani pengambaran dan interview di rumah Baba& Mama di Makkah.Dan gambar dibawah ini pula diambil ketika selesai membuat pengambaran di Mina setelah selesai melontar di Jamrah al-Kubro.Mudah-mudahan ianya menjadi salah satu kenangan memori yang manis ketika disana.

Antara kenangan manis ketika berada di sana juga ialah dapat mengerjakan ibadah Haji bersama Presiden PAS Malaysia ( Tuan Guru Dato Seri Haji Abdul Hadi Awang),Salehuddin Ayub,ustaz Misbahul Munir serta rombongan dari Malaysia.
::Interview untuk CD Tabung Haji yang terbaru::

Brought to you by : shattirs

No comments: