Keluarga SHATTIRS

Keluarga SHATTIRS
Assalamualaikum WBT

SHATTIRS Followers

Popular Posts

Monday, January 5, 2009

Ya Allah: Selamatkanlah Bumi & Rakyat PalestinOleh : Shattirs


Beberapa hari yang lepas tentera Israel telah menyerang bumi Gaza, yang didiami oleh 1.5 juta muslim dan membunuh lebih dari 450 orang warga Palestin dan ribuan lainnya tercedera.

Rasulullah saw mengatakan :

“Perumpamaan orang-orang mukmin dalam hal berkasih sayang dan saling cinta-mencintai dan mengasihi di antara mereka adalah seperti satu tubuh, Apabila salah satu anggota tubuh merasa sakit, maka seluruh anggota tubuh yang lain turut merasa sakit dengan tidak boleh tidur dan demam.” [HR. Bukhari]

Tubuh kaum mukmin kembali menderita, tidak dapat tidur dan demam ketika Israel melakukan aksi kejamnya terhadap muslim Palestin. Gaza diserang hampir setiap hari selama bertahun-tahun. Namun, tidak puas hanya dengan membunuh kaum muslim, Israel juga melakukan sekatan ke atas Gaza dan melarang kemasukan makanan, air, ubat-ubatan dan bahan api untuk keperluan harian penduduk.

Kehidupan kaum muslimin amat sengsara bahkan banyak keluarga yang terpaksa makan rumput! Salah sebuah keluarga tersebut adalah Jindiya Abu Amra dan anak perempuannya yang berumur 12 tahun, dimana mereka mengais rumput untuk meneruskan hidup.

“Kami makan sekali sehari iaitu dengan khobbeizeh (iaitu sejenis ulam liar - pent.),” kata Abu Amra sambil menunjukkan daun-daun seperti dari tumbuhan liar yang menjalar di sepanjang jalan-jalan di Gaza.

“Setiap hari saya bangun dan terus mencari kayu dan plastik sebagai bahan api dan saya juga mengemis. Kalau tidak mendapat apa-apa, kami makan rumput ini.”

Israel adalah musuh umat Islam yang nyata. Kejahatannya terhadap kaum muslim Palestin sudah jelas. Serangan terakhir ini bukanlah sesuatu yang mengejutkan. Tetapi yang lebih buruk dari itu adalah pengkhianatan para penguasa muslim seperti Hosni Mubarak dari Mesir dan peranannya dalam membantu dan mendukung sekatan Israel terhadap Gaza dan penduduk Palestin.

Tzipi Livni, Menteri Luar Israel secara terang-terangan mengatakan bahawa Israel telah mempersiapkan serangan terhadap Gaza. Pada minggu lepas, beliau mengarahkan perwakilan Israel di luar negeri untuk melobi anggota Dewan Keamanan PBB dan negara-negara Eropah untuk menyokong serangan ke atas Gaza. Pada hari Khamis minggu ini, seperti satu kebiasaan sebelum sesuatu serangan besar terhadap muslim dimulakan, Livni akan pergi bertemu dengan Mubarak di Mesir bagi menyuruh beliau untukberdiam diri,menutup mata, dan tidak ikut campur tangan dalam serangan ke atas Israel. Inilah bukti sokongan Mesir terhadap rencana Livni.
Editor utama harian Al-Quds Al-Arabi hari ini mengkritik habis-habisan Menteri Luar Mesir Ahmed Aboul Gheit, yang tidak sedikit pun berani menyatakan bantahan terhadap rencana Menteri Luar Israel, Tzipi Livni dalam mengancam Hamas, semasa kunjungan beliau ke ibu kota Mesir minggu lalu.


Wahai Muslim!

Lihatlah betapa murahnya harga darah kalian. Bukankah Rasulullah Sallallahu Alaihi wa Sallam pernah bersabda: “Darah umat Muslim lebih berharga dibanding Ka’abah dan sekitarnya.”

Namun hari ini darah umat kembali tumpah membasahi bumi Palestin, Iraq dan Afghanistan tanpa satu pun pembalasan. Kerana begitu murah nyawa kaum muslim di Iraq, Amerika pun dengan mudahnya mengakui untuk berhenti menghitung angka rakyat Iraq yang terkorban!..sunguh zalim AMERIKA!!


Rasulullah bersabda :

“Sesungguhnya Imam adalah perisai, dengan perisai itu Umat berperang dan melindungi dirinya.” [HR. Muslim]

Di bawah pimpinan Khalifah, imam yang menyatukan umat Muslim di seluruh dunia, pasukan Islam disatukan untuk menghentikan kekejaman Israel dan membebaskan setiap jengkal tanah Palestin termasuk Gaza dengan Jihad, seperti yang dilakukan sebelumnya oleh Khalifah Nur-ad-deen dan panglimanya Salahudin Ayyubi semasa Perang Salib dulu.

Mesir saat itu berada dibawah kekuasaan Fatimiyyah yang memisahkan diri dari kekuasaan Khilafah Abbasiyah. Perpecahan ini menyebabkan masuknya pasukan tentera Salib dari Eropah ke wilayah Islam hingga berhasil menakluki Al Quds dan Al Syam (Palestin, Lebanon, Jordan, Syria, dan sebahagian Iraq). Akhirnya Panglima Salahudin Ayyubi berhasil menundukkan Fatimiyyah di Mesir, mengembalikan kesatuan Khilafah, dan kemudian menyatukan pasukan Islam sekali lagi sebelum memusatkan satu kekuatan ketenteraan dalam membebaskan Al Syam dan Al Quds dari penaklukan dan penguasaan pasukan tentera Salib.

لبَّيْكَ اللَّهُمَّ وَمَلايِينٌ تَنْتَظِرُ تَلْبِيَةَ النِّداءِ وَلَمْ يَمْنَعْها مِنَ التَّلْبِيَةِ الْمالُ وَالْوَلَدُ بَلْ مَنَعَهُمْ حُدُودٌ وَحَواجِزٌ وَصَدُّ طُغاةٍ جَبابِرَةٍ تَحَكَّمُواْ بِالرِّقابِ وَالْعِبادِ .

Ya Allah! Kami siap mengabdi untuk-Mu, dan jutaan telah siap memenuhi panggilan jihad di jalanMu. Bukan dana mahupun pemuda yang menjadi penghalang kami, namun perbatasan dan rintangan penguasa Taghut yang memasung kami...

Shattirs
: SALAM MAAL HIJRAH 1430 H ~Shattirs : Esok 10 Muharam ,so,mari kita sama2 berpuasa sunat ~ Hari Asyura ~

Brought to you by : shattirs

No comments: