Keluarga SHATTIRS

Keluarga SHATTIRS
Assalamualaikum WBT

SHATTIRS Followers

Popular Posts

Friday, October 16, 2009

Bicara SHATTIRS 1 [kahwin]


::Sekadar Hiasan::

Shattirs : Alfun Mabruk diucapkan kepada kawan-kawan shattirs yang akan mahupun sudah mendirikan rumahtangga,semoga kekal bahagia hingga akhir hayat.insyaAllah.

Kepada rakan-rakanku samada di bumi Malaysia mahupun Mesir,selamat membina mahligai baru [Baitul Muslim] .Moga-moga diredhai Allah selalu.Doakan saya akan turut serta juga membina mahligai bahagia bersama permaisuri hati.Amin.


'Kullu A'm Wa Antum Bikhair'


Shattirs : Saya bila lagi? 'insyaAllah masanya akan tiba juga nanti untuk saya dan sidia..'

Walaupun saya lebih cederung perkahwinan selepas tamat belajar berbanding ketika belajar.Tetapi disana mugkin ada pro dan kontranya serta masing-masing ada hujah tersediri mana yang terbaik untuk diri dan masa depan.

wassalam..

Shattirs : Ni dah kawin tak perlulah,ungkit pristiwa lama,sedar dan terimalah jodoh masing-masing yang telah Allah tentukan.Janganlah kita suka [taqdim ] perempuan yang baik ,cantik dan solehah itu walaupun kita tahu dia bukan jodoh kita hanya kerana mengikut naluri nafsu syaitan yang tiada kesudahanya.

Tidak perlulah juga mengunakan alasan persatuan,gunakan taklifan kedudukan untuk suka /minat kepada jodoh orang lain,moga-moga ini muhasabah untuk bersama. :)

Amat malang juga,apabila kecewa perempuan yang disukai tidak melayan kehendaknya,maka janganlah mengatakan kepada jodoh/pasangan perempuan tersebut bahawa dia telah menjampinya untuk suka kat dia..Sedarilah itu ialah jodoh dan ketentuanya,tetapi amat malang ungkapan sebegeni diungkapkan oleh mereka yang berjawatan dalam persatuan serta kecewa dalam pemilihan pasanganya.

Saya tidak berniat untuk tuju kepada sesiapa,tetapi sedarilah,jangalah membuat sesuatu itu mengikut hawa nafsu dan emosi semata-mata tanpa berfikir dahulu..

Shattirs : Akhirnya,ada kenyataan yang mengatakan mereka yang berkahwin ini [pelajar di Mesir] hanya disebabkan kecewa /cemburu dalam pemilihan pasangan.Kalau nak tahu,tanyalah mereka-mereka yang terlibat..^_^

'Kurangkan Kontrovesi,Tingkatkan Prestasi"

Brought to you by : shattirs

No comments: